Vad är infravärme?

Våra infravärmepaneler jobbar med infravågor som värmer materia istället för luft. Först värms golv, väggar, tak och möbler upp som i sin tur sedan värmer luft för en behaglig komfort.
Värmevågen ifrån Infravärmepanelerna fungerar ungefär som en kakelugn och kräver inte dyr luftcirkulation till skillnad från våra vanligaste luftburna värmesystem.

Minskad luftcirkulation torkar inte ut luften, utan upprätthåller en ren och dammfri miljö som uppskattas av dem som lider av olika allergier.

Infravärmen har även andra hälsosamma fördelar.

Främsta Fördelarna med Infravärme:

  • Energibesparande upp till 50%
  • Värmer alla fasta material.
  • Reducerar kallras, kalla golv, ojämn värme m.m.
  • Prisvärda. 5 års garanti, 30-50 års livslängd (100 000 timmar)
  • Underhållsfri drift
  • Enkel och flexibel installation, kan hängas i tak/på vägg eller som fristående punktvärme.
  • Designa din infravärmepanel med en våra galleribilder, alternativt med egen personlig bild.
  • Kan styras trådlöst med en central enhet för temperatur och tider eller manuellt.

Livsstil och Hälsofördelar

Luftflödet som produceras av ett traditionellt system orsakar en ojämn värmefördelning, vilket kan leda till en skillnad på 2-10 grader Celsius mellan golv och tak. Med infravärmen reduceras denna skillnad betydligt.

Infravärmepanelerna producerar värme mycket snabbare än traditionella system, de gör att du kan sänka temperaturen under dagen när du inte är hemma. Vilket spar mycket energi.

Eftersom Infravärmepaneler värmer upp väggar och tak i byggnaden så kan förekomsten av mögel och andra svampar reduceras, till skillnad mot luftburna värmesystem som istället sprider runt damm och allergener.

Infravärmepanelerna värmer med samma våglängd som vår kroppsvärme utstrålar, vilket har positiva och hälsosamma effekter för både människor och djur. Hudirritationer, hösnuva och astma kan lindras med våra infravärmepaneler. Blodcirkulationen i kroppen ökar vilket är fördelaktigt för ömma och stela muskler.